NPO Radio 2 Top 2000

UB40-saxofonist Brian Travers overleden (62)

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. UB40-saxofonist Brian Travers overleden (62)

Brian Travers, saxofonist en oprichter van UB40 is op 62-jarige leeftijd overleden. Dat melden de bandleden op sociale media.

"Met veel verdriet maken we bekend dat onze vriend, mede-oprichter en legende Brian David Travers is overleden. Brian is zondagavond in het bijzijn van zijn familie overleden na een lange strijd tegen kanker," aldus de bandleden op social media. "Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Lesley, zijn dochter Lisa en zoon Jamie. We voelen ons allemaal verslagen door het nieuws en vragen om respect voor de privacy van zijn familie in deze tijd." Travers had kanker en werd een aantal jaar geleden geopereerd aan een dubbele hersentumor.

Oprichter van UB40

Brian was een van de oprichters van de band. UB40 werd in 1978 opgericht en is bekend van Top 2000-hits Red Red Wine, Kingston Town en I Go You Babe. Travers heeft zijn hele leven lang met de band opgetreden. De komende maanden staan in het buitenland tientallen concerten van de band gepland. Het is nog niet bekend of die doorgaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

UB40 in de Top 2000

In 2020 staat UB40 vier keer in de Top 2000. De hoogste notering is Red Red Wine op nummer 670. Benieuwd naar de rest van de noteringen? Check hier de hele lijst.


Ster advertentie
Ster advertentie