NPO Radio 2 Top 2000

Chaka Khan krijgt de voeten van de vloer met 'Ain't Nobody'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Chaka Khan krijgt de voeten van de vloer met 'Ain't Nobody'

R&B zangeres Chaka Khan was precies vier jaar geleden voor het eerst onderdeel van het Rotterdamse muziekfestival Night of the Proms. Daar kreeg ze het publiek goed aan het dansen met haar hit 'Ain't Nobody'.

Het muziekfestival Night of the Proms wordt sinds 1990 jaarlijks georganiseerd in Rotterdam Ahoy. Door de jaren heen betraden wereldartiesten het podium, waaronder Sting, Toto, Debbie Harry, Meat Loaf en Tears For Fears. In 2016 kon Chaka Khan zich bij dit lijstje grootheden voegen. Ze begint met een cover van Shirley Bassey's James Bond titelsong 'Diamonds Are Forever' en haalt daarin moeiteloos alle uithalen. Hierna verdwijnt de zangeres even van het podium voor een korte kostuumwissel, maar al snel is ze terug met 'Ain't Nobody'. Daarmee krijgt Chaka de voeten wel van de vloer. Zelfs de dirigent van het grote orkest dat haar begeleidt begint mee te swingen.

Bekijk hier Chaka Khans uitvoering van 'Ain't Nobody' bij The Night of the Proms:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2019 staat Chaka Khan met de band Rufus één keer in de Top 2000, namelijk met 'Ain't Nobody'. Het nummer belandt op plek 1822. Benieuwd hoe de muziek van Chaka Khan zich door de jaren heeft bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie