NPO Radio 2 Top 2000

Rose d'Or voor Top 2000

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Rose d'Or voor Top 2000

NPO Radio 2 Top 2000 heeft de Rose d’Or award gewonnen. Een grote prijs voor Europese radio en televisieprogramma’s. We zijn er ontzettend trots op!

Een ongelooflijke eer

De prijs is uitgereikt in het British Museum in Londen. Zendermanager van NPO Radio 2 Jurre Bosman was erbij. "Het is een ongelooflijke eer en waardering voor het Top 2000-team en het publiek die samen al zeventien jaar van de Top 2000 het grootste muziekevenement van Nederland maken". De Top 2000 is in 1999 bedacht door toenmalig zendermanager Kees Toering.

"Persoonlijke verhalen en dierbare herinneringen"

NPO-bestuurder Shula Rijxman is trots op het Top 2000-team: “De Top 2000 verbindt miljoenen Nederlanders met elkaar. Met persoonlijke verhalen en dierbare herinneringen van de luisteraars weten het Top 2000-team en de omroepen elk jaar een muzikaal feest van de laatste week van het jaar te maken.”

Concurrentie

De Top 2000 was als enige Nederlandse programma genomineerd voor een Rose d'Or. In de categorie Entertainment Event moesten we het opnemen tegen het Britse Lemn Sissay's Homecoming van de BBC en het Zweedse programma Summer On P1 van Sveriges Radio AB.

Roos van Montreux

De Rose d'Or, voorheen bekend als de Roos van Montreux, is op 9 december uitgereikt in het British Museum in Londen. De prijsuitreiking wordt jaarlijks georganiseerd door Eurovision dat ook verantwoordelijk is voor het Eurovisie Songfestival.

Taxi kreeg Rose in '95

De prijs voor radioprogramma's wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De Top 2000 was de enige Nederlandse genomineerde tussen overwegend Britse radioprogramma's. In totaal werden 82 internationale radioprogramma’s beoordeeld. De laatste keer dat Nederland met de Rose d’Or naar huis ging was in 1995 met het televisieprogramma Taxi van Maarten Spanjer.

Ster advertentie
Ster advertentie