NPO Radio 2 Top 2000

Jack Poels: 'In de Top 2000 staan kan mijn dag maken'

foto: Emma Pot
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Jack Poels: 'In de Top 2000 staan kan mijn dag maken'

Op de derde dag van de Stemweek voor de NPO Radio 2 Top 2000 brengen Wouter van der Goes en Frank van 't Hof een bezoek aan het Limburgse America. Daar spreken ze met Rowwen Hèze-frontman Jack Poels over zijn noteringen in de lijst der lijsten, én over zijn ultieme Top 2000-nummer.

In de afgelopen editie van de NPO Radio 2 Top 2000 was Rowwen Hèze acht keer terug te vinden. "Dat is echt veel, dat vind ik complimenteus", reageert zanger Jack Poels, die aangeeft het erg mooi te vinden om in de lijst te staan. "Er zullen artiesten zijn die dat niet zo hebben, maar voor mij is het erop of eronder. Dat kan mijn dag maken of niet."

Wouter en Frank treffen de zanger in de oefenruimte van zijn band in America. Dat Limburgse dorp heeft zo'n 2.500 inwoners, maar dankzij Rowwen Hèze stromen er jaarlijks zo'n twintigduizend fans naar America voor hun slotconcerten. Drie weken geleden was het weer zover. "Het was weer fenomenaal", blikt Poels terug. "Het is altijd een feest van verbroedering. Echt iets om met trots op terug te kijken."

Thin Lizzy

Naast het bespreken van de noteringen van zijn eigen band, geeft Poels ook aan welk nummer er volgens hem absoluut in de NPO Radio 2 Top 2000 thuis zou moeten horen: Still in Love With You van Thin Lizzy. Een track waar hij warme herinneringen aan bewaart.

"Dit is de Peel, en dat is van huis uit een beetje hardrock. Hier houden we van AC/DC, Led Zeppelin, Thin Lizzy", legt hij uit. "En wij gingen vanuit America dan allemaal hardrockfestivals bezoeken."

In 1983 trekt de delegatie naar het Reading Festival in Engeland, waar onder anderen Stevie Ray Vaughan en Gary Moore op het affiche staan, met Thin Lizzy als afsluiter. "Wij stonden daar met de afdeling America van te genieten", vervolgt Poels, "wanneer Thin Lizzy Still in Love With You speelde. Daar zit zo'n fragment in, daar zingt Phil Lynott: 'Is this the end?' En ineens komt er uit 20.000 kelen: 'NO!' Dat bleek dus het afscheidsconcert van Thin Lizzy in Engeland te zijn, en wij wisten dat helemaal niet."

Bekijk het volledige gesprek hieronder:

NPO Radio 2 Top 2000

De volledige NPO Radio 2 Top 2000 van 2022 wordt donderdag 15 december tussen 12.00 en 14.00 uur onthuld tijdens Annemiekes A-Lunch op NPO Radio 2. Na de bekendmaking is de complete lijst meteen te bekijken op nporadio2.nl. Kijk vanaf maandag 12 december om 13.00 uur op staatieindetop2000.nl of jouw favorieten in de lijst staan.

Ster advertentie
Ster advertentie