NPO Radio 2 Top 2000

Deep Purple vond hun nummer Woman From Tokyo niet zo goed

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Deep Purple vond hun nummer Woman From Tokyo niet zo goed

Een hit scoren, maar niet zo blij zijn met het nummer? Deep Purple zat in deze situatie met hun nummer Woman From Tokyo.

Deep Purple begon in juli 1972 met de opnames voor het album Who Do We Think We Are in Rome. Op dat moment moest de band nog op tournee door Japan, maar voor augustus stonden er drie shows op het programma: twee in Osaka, gevolgd door één in de Budokan-arena in Tokio. Op basis van Japanse beelden verzonnen ze een verhaal over een lieftallige dame uit dat land die hen tot waanzin drijft.

Het nummer Woman Of Tokyo verscheen op het bovengenoemde album uit 1973. Op 7 augustus van dat jaar werd het nummer uitgebracht als de eerste single van het album. De albumversie van Woman Of Tokyo is ruim drie minuten langer vanwege het lange, instrumentale middenstuk en het was tevens een van de laatste nummers met Ian Gillan als zanger. Hij besloot in 1973 de band te verlaten om een solocarrière te beginnen (om vervolgens weer terug te keren).

Geen goed nummer

Woman From Tokyo is een van de populairste nummers van Deep Purple, maar ze hadden er nooit veel affiniteit mee en vonden het zelfs niet goed. Ze begonnen het pas live te spelen toen ze in 1984 opnieuw vormden na hun splitsing in 1976. In Nederland belandde het nummer op de achtste plek in de Top 40 en op de zesde plek in de Daverende Dertig.

Luister hieronder naar het nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Woman Of Tokyo in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 stond het nummer Woman Of Tokyo op plek 1873 in de NPO Radio 2 Top 2000. Benieuwd wat het nummer heeft gedaan door de jaren heen? Check hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie