NPO Radio 2 Top 2000

Linkin Park is bezig met nieuwe muziek

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Linkin Park is bezig met nieuwe muziek

Kunnen we binnenkort nieuw werk verwachten van Linkin Park? Bassist Dave 'Phoenix' Farrell heeft in een interview laten weten dat ze nog wel aan het schrijven zijn.

Linkin Park-bassist Dave 'Phoenix' Farrell heeft in een nieuw interview aangegeven dat Linkin Park nieuwe muziek had geschreven voordat het coronavirus ontstond. En hoewel dat voorlopig is onderbroken vanwege lockdown, is hij nog steeds bezig met 'ideeën uitwerken' en thuis creatief bezig zijn.

Ideeën uitwerken

"Op dit moment denk ik dat we wereldwijd allemaal een versie van hetzelfde doen. Proberen thuis te blijven en proberen zo gezond mogelijk te blijven", vertelt Phoenix aan Dan Nicholl van Dan Really Likes Wine. De muzikant legt uit dat hij nog steeds regelmatig contact heeft met zijn Linkin Park-bandleden, en vervolgt: "We hebben al een beetje geschreven voordat dit allemaal begon, dus terloops zijn we op dit punt meetings aan het houden via Zoom om samen te lunchen en 'Hallo' te zeggen. Maar we kunnen niet bij elkaar komen om te schrijven. We werken nu dus een beetje thuis. Ideeën uitwerken."

Hij is naast basgitaar ook een ander instrument aan het leren. “Ik speel veel drums, gewoon om iets nieuws te doen. Ik doe het al anderhalf jaar. Lekker met opzet zoveel mogelijk lawaai maken om mijn eigen ruimte in huis te creëren.

Top 2000

In 2019 stond Linkin Park vijf keer in de Top 2000 met 'In The End' als hoogste notering op plek 52.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie