NPO Radio 2 Top 2000

Backstreet Boys scoren met I Want It That Way in uitverkochte Ziggo Dome

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Backstreet Boys scoren met I Want It That Way in uitverkochte Ziggo Dome

Vandaag in 1999 brengt de Amerikaanse boyband Backstreet Boys de hit I Want It That Way uit. 20 jaar later brengen ze het nummer opnieuw ter ore in een uitverkochte Ziggo Dome.

Vijf jongens uit Florida besluiten na wat lokaal succes hun geluk elders te beproeven. Met behulp van producers Max Martin en Denniz Pop wordt hun eerste single We've Got It Goin' On een enorme hit, die het in Nederland tot de vijfde plaats schopt.

I Want It That Way

Nick Carter, Brian Littrell, Howie Dorough, AJ McLean en Kevin Richardson zijn in een klap wereldberoemd. En met hun zwijmelmuziek en strakke dansmoves laten de jonge Amerikanen menig vrouw flauwvallen. In de jaren 90 scoren ze meerdere grote hits, waaronder As Long As You Love Me, Everybody en niet te vergeten: I Want It That Way.

De pop ballad schiet in Nederland naar de hoogste positie van de hitlijsten en is daarmee een van de laatste grote hits. De band weet daarna in ons land geen nummer 1-notering meer te behalen. Na de jaarwisseling is het dan ook wat stiller rondom de groep. Maar in 2019 zijn de inmiddels volwassen mannen terug met hun album DNA. Rond die plaat kondigt de Amerikaanse boyband een concertreeks aan.

Ziggo Dome

De DNA World Tour is de grootste tour van de Backstreet Boys in 18 jaar tijd. 3 maanden lang trekken de muzikanten door Noord-Amerika en Europa. En op 23 mei 2019 is het de beurt aan Nederland.

In de Amsterdamse Ziggo Dome spelen de Backstreet Boys maar liefst 33 nummers. Fans gillen, schreeuwen en zwijmelen bij het zien van hun jeugdidolen en hun 90's choreografieën. Als tegen het einde van de show de boyband de megahit I Want It That Way inzet, zingt het publiek woord voor woord mee.

Kijk hieronder de live-uitvoering van het nummer tijdens het concert in de Ziggo Dome.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Backstreet Boys in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staan de Backstreet Boy met twee nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. I Want It That Way staat het hoogste op plek 910.

Ster advertentie
Ster advertentie