NPO Radio 2 Top 2000

Oasis schakelt Paul Weller in tijdens tv-optreden in 1995

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Oasis schakelt Paul Weller in tijdens tv-optreden in 1995

Wanneer Oasis in 1995 optreedt in het Britse tv-programma The White Room, neemt een bijzondere gast plaats achter het keyboard. Bekijk hier hoe Noel Gallagher het nummer Talk Tonight zingt met begeleiding van Paul Weller.

Oasis-gitarist en songwriter Noel Gallagher staan erom bekend geen blad voor de mond te nemen, zeker als het om andere artiesten gaat. Paul Weller heeft echter de eer om bewonderd te worden door Noel. De twee muzikanten raken halverwege de jaren 90 bevriend en spreken nog altijd hun bewondering voor elkaar uit.

In 2015 vertelt Gallagher in gesprek met Q Magazine nog hoe Weller hem op de hoogte houdt van nieuwe muziek. “Ik ben totaal afhankelijk van Paul Weller”, zegt Noel. “Ik weet niet hoe hij het doet. Hij moet constant naar obscure radiozenders luisteren, want hij belt me constant om te vragen: ‘Heb je deze al? Luister hier eens naar.’”

Talk Tonight

De vriendschap tussen Weller en de leden van Oasis ontstaat in 1995, nadat de band uit Manchester doorbreekt met debuutplaat Definitely Maybe. In april van dat jaar treedt Oasis op in tv-programma The White Room, waar ze het podium delen met Weller.

De voormalige frontman van The Jam en The Style Council assisteert Noel Gallagher op Talk Tonight tijdens het optreden op 17 april 1995. Die song wordt oorspronkelijk gebruikt als b-kantje van de single Some Might Say, die een week later verschijnt. Uiteindelijk verschijnt Talk Tonight in 1998 op The Masterplan, de compilatie van b-kantjes en livenummers van Oasis, waardoor het een geliefde track wordt.

Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Champagne Supernova

Weller assisteert Oasis overigens niet alleen op het podium. The Modfather is ook te horen op de afsluiter van hitalbum (What’s the Story) Morning Glory?, Champagne Supernova. Op dat nummer, een vaste waarde in de NPO Radio 2 Top 2000, verzorgt Weller de achtergrondzang en speelt gitaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oasis en Paul Weller in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 is Oasis 4 keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000, met Don’t Look Back in Anger (127) als hoogste notering. Paul Weller staat in de lijst met You Do Something to Me op 933.

Ster advertentie
Ster advertentie