NPO Radio 2 Top 2000

Jan-Willem Start Op! ging op zoek naar Leonies geboorteplaat uit de Top 2000

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Jan-Willem Start Op! ging op zoek naar Leonies geboorteplaat uit de Top 2000

Jan-Willem en Jeroen kregen een bijzonder verzoek binnen. Luisteraar Margiet wilde graag weten op welk nummer haar dochter vijftien jaar geleden tijdens de Top 2000 is geboren.

In Jan-Willem Start Op! legt Margriet uit wat precies het probleem is. "Mijn dochter is op 30 december 2005 geboren", vertelt ze. "Van tevoren hadden mijn man en ik gezegd: 'Als ze wordt geboren, moeten we opletten op welk liedje van de Top 2000 dat is.' Zelfs in het ziekenhuis zeiden we het nog tegen elkaar. Ik was natuurlijk druk bezig, dus lette niet op, maar mijn man had maar één taak. Dat is helaas niet gelukt."

Start de zoektocht!

Er zijn inmiddels vijftien jaar verstreken, maar het gezin vraagt zich nog ieder jaar af wat nou dat nummer was. Na een aantal mislukte zoekpogingen besloot Margriet dat het tijd was om hulptroepen in te schakelen. Luister hieronder hoe dat eraan toe ging.

En de geboorteplaat is...

Een halfuur later wordt Margriet gebeld met goed nieuws: de plaat is gevonden! NPO-medewerker Sicco dook in het Top 2000-archief en wist uit te rekenen welk nummer er werd gedraaid toen Leonie werd geboren. De inmiddels vijftienjarige Leonie hoopte op een rockplaat, en laat haar geboorteplaat nu net 'I'Do Anything For Love (But I Won't Do That)' van Meat Loaf zijn. Zelfs de geluidopnames van het bewuste moment zijn gevonden. Beluister het hieronder terug.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie