NPO Radio 2 Top 2000

Documentaire over The Doors-zanger Jim Morrison aangekondigd

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Documentaire over The Doors-zanger Jim Morrison aangekondigd

Het leven van Jim Morrison is binnenkort te zien op het grote scherm. Er is een documentaire in de maak, gefocust op de frontman van The Doors.

De docu vertelt het levensverhaal van de frontman die op 27-jarige leeftijd dood werd aangetroffen in een badkuip in zijn appartement in Parijs. Er worden niet eerder vertoonde dagboeken en persoonlijke video's van de frontman getoond.

De vele kanten van Morrison

Productiebedrijf Gunpowder & Sky, dat ook verantwoordelijk is voor documentaires over Lil Peep and Tekashi69, gaat zich werpen op het verhaal van Morrison. Er is nog geen regisseur aangewezen en ook de titel van de documentaire laat nog even op zich wachten. Wat wel bekend is, is dat het zal gaan over de vele kanten van Morrison, die naast zijn band ook druk bezig was met poëzie en films.

Lees ook: Hoe Jim Morrison in 6 jaar geschiedenis schreef met The Doors

The Doors in de NPO Radio 2 Top 2000

Met negen nummers was The Doors goed vertegenwoordigd in de afgelopen editie van de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering was Riders On The Storm, dat op de 81ste plek stond. Daarmee is het nummer flink gezakt: in 2002 stond de single nog op plek tien.

Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie