NPO Radio 2 Top 2000

Miley Cyrus werkt aan nieuw album met Metallica-covers

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Miley Cyrus werkt aan nieuw album met Metallica-covers

Na verschillende covers is Miley klaar voor meer: ze laat weten druk bezig te zijn met het opnemen van een nieuw album vol covers van Metallica.

De zangeres coverde al eerder 'Heart of Glass' van Blondie en afgelopen weekend maakte ze indruk met een nieuwe cover van The Cranberries' 'Zombie'. Een eigen draai aan klassiekers geven is niet nieuw voor Miley. In 2019 coverde ze ook al eens een nummer van Metallica op Glastonbury. Het metalgenre is haar duidelijk goed bevallen, want Cyrus kondigt een album aan vol Metallica-covers.

Coveralbum

In een gesprek met Interview Magazine laat Miley weten druk bezig te zijn in de studio. "We hebben geluk dat we ons werk kunnen voortzetten tijdens deze rare tijden. Op het begin was ik ongeïnspireerd, maar intussen is dat vlammetje opnieuw gaan branden." Als de interviewer vraagt naar haar recente inspiratie, geeft ze aan dat Iggy Pop een grote invloed heeft gehad op haar stage performance. Ook het Metallica coveralbum komt niet uit de lucht vallen. Miley noemde de band al eerder een grote inspiratiebron voor haar nieuwe album, dat naar eigen zeggen 'weerspiegelt hoe zij zelf is.'

Twee albums op komst

Het is nog niet bekend wanneer het coveralbum wordt uitgebracht. Wel wordt er verwacht dat Miley dit jaar nog een ander album uitbrengt met de naam She Is Miley Cyrus, waarop onder andere single 'Midnight Sky' op zal staan.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie