NPO Radio 2 Top 2000

Roxette-drummer Pelle Alsing (60) overleden

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Roxette-drummer Pelle Alsing (60) overleden

Pelle Alsing, drummer van het Zweedse duo Roxette, is op 60-jarige leeftijd overleden.

Dat heeft gitarist en zanger van Roxette, Per Gessle, op Twitter laten weten. "Met verdriet deel ik dat onze geliefde Pelle Alsing is overleden. P was niet alleen een fantastische en inventieve drummer die ons hielp de Rox-sound te creëren vanaf de eerste dag, hij was ook de beste vriend die je je kan wensen, een lieve en gulle man met het grootste hart." De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt. De dood van Alsing volgt een jaar na het overlijden van Marie Fredriksson. Zij overleed op 61-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Pelle speelde met Roxette tijdens concerten en in de studio voor de opnames voor verschillende albums, sinds de jaren '80 tot in de jaren '10. Per vertelt verder over zijn vriend: "Hij was de grappigste man om mee te zijn, degene met de grootste glimlach op zijn gezicht, degene die je het meest ondersteunde als je twijfelde. Hij zal erg gemist worden, zoveel meer dan woorden kunnen uitleggen. Mijn liefde gaat uit naar zijn vrouw, familie en vrienden."

Roxette

Roxette is na ABBA de meest succesvolle Zweedse band ooit. Het Zweedse duo bestond uit Per Gessle en Marie Fredriksson dat eind jaren tachtig zijn eerste hit scoorde met 'The Look'. Roxette bracht in totaal tien studioalbums uit met als laatste wapenfeit het album Traveling uit 2012.

Top 2000

Roxette staat dit jaar vier keer in de Top 2000. Hun hoogste notering is voor 'Listen To Your Heart', op plek 891. Benieuwd hoe de muziek van Roxette zich door de jaren heeft bewogen door de lijst? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: Twitter/TheRealRoxette

Ster advertentie
Ster advertentie