NPO Radio 2 Top 2000

Laura Pausini scoort op 18-jarige leeftijd een hit met La Solitudine

foto: screenshot YouTube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Laura Pausini scoort op 18-jarige leeftijd een hit met La Solitudine

Laura Pausini breekt in 1993 door met haar nummer La Solitudine. Behalve in het jaar 2000 stond het nummer elke editie in de NPO Radio 2 Top 2000.

Laura Pausini debuteert als tiener met een in eigen beheer opgenomen album: I Sogni Di Laura. Als ze achttien jaar oud is behaalt ze op het San Remo-festival van 1993 de eerste plaats met La Solitudine. Met het nummer belandt ze ook in de hitlijsten van Italië, Nederland en Vlaanderen en Frankrijk. Later brengt ze ook nog een Spaanstalige en Engelstalige versie uit.

Terwijl Laura Pausini de lijst aanvoert met haar originele versie, komt Paul de Leeuw met zijn Nederlandstalige cover Ik Wil Niet Dat Je Liegt. Het is daardoor de eerste keer in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40 dat dezelfde compositie op nummer 1 én op nummer 2 in de hitlijst staat.

Laura Pausini groeit snel uit tot een grote ster in Italië, Spanje en Frankrijk en wordt in de armen gesloten van grote internationale sterren als Phil Collins en Barbra Streisand. Vele internationaal succesvolle albums en tours volgen.

Luister hieronder naar het nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie