NPO Radio 2 Top 2000

Zangeres Vanity 6 (57) overleden

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Zangeres Vanity 6 (57) overleden

Zangeres Denise Matthews, beter bekend als het gezicht van de door Prince samengestelde meidengroep Vanity 6, is overleden.

Nierziekte

Matthews, die zich in de jaren 80 de artiestennaam Vanity aanmeette, overleed maandag in een ziekenhuis in Fremont, Califonië, na een jarenlange nierziekte en recentelijk een maagziekte. De nierziekte hield ze over aan een overdosis in 1994, waarna ze dagelijks een dialyse moest ondergaan.

Vanity in de Playboy

Het leven van Vanity was op zijn zachtst gezegd heftig. Als frontvrouw van Vanity 6 had ze het imago van seksbom en stond in die hoedanigheid in de Playboy. De Nederlandse editie van het blootblad kopte destijds op de cover: "Nee tegen Prince, ja tegen Playboy" - dit omdat zij naar verluidt de advances van de zanger afwees.

Kortstondig succes

Vanity 6 is vooral bekend vanwege de door Prince geproduceerd hit 'Nasty Girl', die in het najaar van 1982 de top 10 bereikte in Nederland. Daarna volgde nog het bescheiden hitje 'He's So Dull', begin 1983, maar daarna was het gedaan met het succes van de meidengroep. Prince was inmiddels meer geïnteresseerd in Vanity 6-lid Susan Moonsie, één van zijn muzes, die hij een rol gaf in een nieuwe meidengroep: Apollonia 6 ('Sex Shooter').

Ik ga naar huis

Na het tanende succes raakte Matthews aan de drugs, maar midden jaren 90 wist ze succesvol af te kicken na haar overdosis. In die periode is ze ook bekeerd. Afgelopen zaterdag woonde ze nog een kerkdienst bij. Wetend dat haar overlijden niet meer lang op zich liet wachten, sprak ze de woorden: "Ik ben klaar om naar huis te gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie