NPO Radio 2 Top 2000

Ed Sheeran speelt Thinking Out Loud in 2015 met John Mayer, Questlove en Herbie Hancock

foto: Bullet-Ray
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Ed Sheeran speelt Thinking Out Loud in 2015 met John Mayer, Questlove en Herbie Hancock

Tijdens de Grammys van 2015 heeft Ed Sheeran een waar sterrenensemble om zich heen verzameld voor een liveversie van Thinking Out Loud. De Brit laat zich begeleiden door John Mayer, Questlove en Herbie Hancock.

Ed Sheeran mag uiteindelijk pas in 2016 de Grammys voor Song of the Year en Best Pop Solo Performance in ontvangst nemen voor zijn nummer Thinking Out Loud, maar de Brit speelt de song een jaar eerder al live tijdens de prijsuitreiking. En dat doet hij niet alleen: John Mayer verzorgt de achtergrondzang en speelt gitaar, jazzlegende Herbie Hancock zit achter de piano en Questlove (The Roots) neemt plaats achter het drumstel.

Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Thinking Out Loud

De single Thinking Out Loud is afkomstig van x, het in 2014 verschenen tweede album van Sheeran. De track is een gigantisch succes: Thinking Out Loud is de eerste single die een volledig jaar in de Britse top 40 genoteerd staat. Bovendien is het Sheerans tweede nummer 1-hit in zijn thuisland, en gaat de track in een flink aantal andere landen (waaronder Nederland) naar de bovenste positie.

Ed Sheeran in de NPO Radio 2 Top 2000

Met 14 noteringen is Ed Sheeran ook in de NPO Radio 2 Top 2000 enorm succesvol. Thinking Out Loud staat in 2021 op plek 492 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie