NPO Radio 2 Top 2000

Het verhaal achter 'Me and Mrs. Jones' van Billy Paul

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Het verhaal achter 'Me and Mrs. Jones' van Billy Paul

In deze aflevering van Top 2000 A gogo vertelt Billy Paul je hoe zijn succesvolle soultrack ontstaan is!

Reservetrack

Billy Paul zoekt in de jaren zeventig nog wat extra nummers voor zijn album 360 Degrees of Billy Paul. Dat Kenny Gamble, Leon Huff en Cary Gilbert rond die tijd 'Me and Mrs. Jones' schrijven, komt Paul dus goed uit. Hij mag het nummer van de heren inzingen voor zijn vierde album, maar gaat er niet direct mee aan de slag. "Het was wel aardig, maar 'n beetje simpel. Ik hoorde dat 't nog iets nodig had", vertelt de zanger. Hij sleutelt daarom nog flink aan de melodie van het refrein tot het ontbrekende deel wordt gevonden. Niet veel later staat 'Me and Mrs. Jones' als hekkensluiter op Pauls vierde album.

Verboden romantiek

Paul vertelt dat de track het leven van een ontrouwe man bezingt. De denkbeeldige man uit het nummer spreekt dagelijks af in een bar met zijn 'Mrs. Jones', voordat hij zijn eigen vrouw en huis opzoekt. "Ik denk dat 't zo populair was omdat veel mensen zelf 'n Mrs. Jones hadden", gniffelt de zanger. Dat veel mensen zich daarom afvragen wie de mysterieuze Mrs. Jones is waar Billy over zingt, is dan ook niet gek. Zijn vrouw Blanche Williams wordt zelfs belaagd met vragen of zíj de dame in kwestie is, maar daar heeft ze toch iets anders over te vertellen.

Bekijk hier wat Billys vrouw Blanche echt van Mrs. Jones vindt:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Vanaf 1 t/m 7 december kan je weer stemmen voor de Top 2000. De lijst is van 25 t/m 31 december te horen op NPO Radio 2.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie