NPO Radio 2 Top 2000

I Don't Want To Miss A Thing van Aerosmith werd geschreven voor Céline Dion

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. I Don't Want To Miss A Thing van Aerosmith werd geschreven voor Céline Dion

De legendarische songwriter Diane Warren heeft onthuld dat I Don't Want To Miss A Thing van Aerosmith oorspronkelijk bedoeld was om door een vrouw ingezongen te worden.

Diane Warren werd gevraagd om een soundtrack te schrijven voor de film Armageddon uit 1998. De songwriter heeft veel baanbrekende hits op haar naam staan, zoals Nothing's Gonna Stop Us Now van Starship, If I Could Turn Back Time van Cher en When I See You Smile van Bad English. Voor Armageddon schreef ze I Don't Want To Miss A Thing, dat gaat over het koesteren van elk moment dat je met een ander hebt doorgebracht.

Diane Warren vond inspiratie voor dit nummer nadat ze een interview had gehoord met zangeres Barbra Streisand en acteur James Brolin, waarin hij aangaf dat als zijn vrouw weg was, hij haar miste, zelfs als hij sliep. Warren schreef de woorden "I don't want to miss a thing" op en vond dit een goed gevoel om uit te drukken in het nummer, aangezien de film gaat over de naderende vernietiging van alles op aarde.

Céline Dion, U2 of Aerosmith

Toen Warren het nummer schreef, dacht ze dat iemand als Céline Dion het zou zingen, maar dit pakte toch anders uit. In de film speelde de destijds 21-jarige dochter van Aerosmith-zanger Steven Tyler een rol. U2 werd oorspronkelijk gevraagd om het nummer voor de film uit te voeren - het idee voor Aerosmith kwam pas nadat Liv Tyler werd gecast. "Ik kreeg het einde van de film te zien. Ik ging terug en schreef het nummer en had nooit in een miljoen jaar gedacht dat Aerosmith het zou doen", vertelt ze aan Rolling Stone. "Ik dacht eigenlijk dat een zangeres het zou gaan doen, maar het is zoveel krachtiger met Steven Tyler. Hij was zo kwetsbaar in het nummer dat echt werkte."

Warren weet nog goed dat ze samen met zanger Steven Tyler het nummer ging instuderen. "Ik herinner me dat ik in het Sunset Marquis Hotel was en met Steven aan de piano zat en hem het nummer leerde. Ik had gewoon koude rillingen over mijn hele lichaam toen ik het lied tot leven hoorde komen met zijn stem en wist wat het zou worden", vertelt ze aan Performing Songwriter. "Het was een geweldige ervaring." De tekst past volgens Warren uiteindelijk perfect bij Steven Tyler: "Het maakt het alleen maar aantrekkelijker. Dat is wat vrouwen hun vriendjes meestal nooit horen zeggen, toch? Je hebt een stoere gast, Steven, die dat soort teksten zingt, terwijl als je een zangeres had... Ik weet het niet, het is niet hetzelfde."

Geen spijt van de cover

Had Aerosmith niet liever zelf het nummer geschreven? Gitarist Joe Perry legt in 2002 in een interview met Classic Rock uit: "We waren op pad, dus brachten ze ons naar de film en zeiden: 'Hier is het nummer, dit is waar het in de film past, je kunt het doen als je wilt'." Binnen drie dagen was het nummer af. "We hadden graag meer tijd gehad, zodat we een kans hadden gehad om het te schrijven, maar het was een perfecte timing. Mensen vonden het geweldig en ik denk niet dat het mensen zoveel kan schelen wie het heeft geschreven." Het nummer kwam in 1998 binnen op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en is tot nu toe ook de enige nummer 1-hit voor de band in de Verenigde Staten.

Kijk hieronder naar een live-uitvoering van I Don't Want To Miss A Thing:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aerosmith in de NPO Radio 2 Top 2000

I Don't Want To Miss A Thing is een van de drie noteringen voor Aerosmith in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2021 staat het nummer op plek 598.

Ster advertentie
Ster advertentie