NPO Radio 2 Top 2000

Lou Reed en Dr. John schitteren in liveversie Perfect Day

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Lou Reed en Dr. John schitteren in liveversie Perfect Day

Op 27 oktober 2013 overlijdt Lou Reed. De artiest treedt regelmatig op in Nederland, waar hij ook eens deze legendarische liveversie van Perfect Day speelt met Dr. John.

In het najaar van 1971 brengt Lou Reed lanceert Lou Reed zijn nieuwe album Transformer. Het derde nummer op dit album is Perfect Day, welke later uitgroeit tot een van Reeds grootste hits. Bij het schrijven van de track krijgt hij hulp van rocklegende David Bowie, die ook het keyboard bespeelt op Perfect Day.

Romantische ode aan verloofde

Reed schrijft de songtekst kort nadat hij samen met zijn verloofde Bettye Kronstad een hele dag in Central Park heeft doorgebracht. Velen beschouwen de lyrics als een simpele romantische toewijding aan Reeds toekomstige vrouw, maar ook als zijn eigen conflict met zijn seksualiteit, drugsgebruik en ego. Lou Reed laat alleen zelf niets los over de betekenis achter het nummer. "Je kan mij niet vragen om de tekst uit te leggen, want dat ga ik toch niet doen", aldus Reed in een interview.

Jazzmuzikant Dr. John

Lou Reed treedt samen op met Dr. John. De jazzmuzikant heeft ondanks zijn beperkte commerciële succes zes Grammy Awards op zijn naam staan voor zijn werk in de muziekindustrie. Voor dit optreden van Perfect Day kruipt hij achter de piano en begeleidt Reed zichzelf op de gitaar. Het New Orleanse accent van Dr. John is goed terug te horen als hij meezingt met het nummer. Deze wat intiemere live-uitvoering wordt uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Perfect Day in de NPO Radio 2 Top 2000

Perfect Day staat in 2020 op plek 156 in de NPO Radio 2 Top 2000. Lou Reed staat met Walk On The Wild Side en Intro/Sweet Jane nog twee keer in de lijst der lijsten.

Ster advertentie
Ster advertentie