NPO Radio 2 Top 2000

Chris Cornell solo op Pinkpop met Soundgardens 'Black Hole Sun'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Chris Cornell solo op Pinkpop met Soundgardens 'Black Hole Sun'

Chris Cornell werd bekend als leadzanger van de band Soundgarden, wie een hit scoorden met 'Black Hole Sun'. In 2009 zong Chris het nummer live vanaf Pinkpop.

Eigenlijk zou Chris Cornell een jaar eerder in 2008 al op het Landgraafse podium staan, maar dat ging niet door omdat hij zijn album nog moest afronden. In 2009 was het wel aan Chris de taak om het hoofdpodium op Pinkpop op te warmen. Hij begon zijn set met materiaal van zijn destijds nieuwste album Scream. De r&b-tracks werden gevolgd door hits van zijn voormalige bands Audioslave en natuurlijk Soundgarden. Hij zong een aantal nummers waaronder 'Spoonman' en Soundgardens grootste hit 'Black Hole Sun'; een versie met strijkkwartet op tape. Deze track kwam in 1994 uit op het album Superunknown en betekent de officiële doorbraak van Soundgarden. Chris zelf was zeer tevreden met zijn optreden en ook Pinkpop vond het een genoegen om de man solo op het podium te hebben.

Bekijk hieronder Chris Cornell met 'Black Hole Sun' live vanaf Pinkpop:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herinnering

Op 18 mei 2017 overleed Chris Cornell. De frontman stapte zelf uit het leven in een hotelkamer in Detroit. Hij werd 52 jaar. Tijdens een Q&A rondom Pearl Jam's album Gigaton werd de bandleden gevraagd naar hun favoriete herinnering aan goede vriend Chris Cornell. Zijn dochter bracht twee jaar na zijn dood een door hem geproduceerde single uit. Ze schreef het nummer op twaalfjarige leeftijd samen met haar vader.

Denk jij aan zelfmoord en heb je hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) of kijk op 113.nl.

Top 2000

In 2019 behaalde 'Black Hole Sun' van Soundgarden plek 300 van de Top 2000.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie