NPO Radio 2 Top 2000

Jim Croce's zoon geeft eigen draai aan hit Time in a Bottle

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Jim Croce's zoon geeft eigen draai aan hit Time in a Bottle

Jim Croce werd geboren op 10 januari 1943. Hij overleed dertig jaar later, maar droeg zijn talent over aan zoon A. J. Croce. In een Top 2000 a gogo Unplugged speelt hij zijn vaders grote hit, Time In A Bottle.

In een Top 2000 a gogo uit 2018 vertellen Jim Croce's vrouw, Ingrid Croce, en hun zoon A.J. Croce over het nummer Time in a Bottle, waar het nummer over gaat en over de laatste woorden van Jim Croce.

Te emotioneel om uit te voeren

Singer-songwriter A.J. Croce heeft de muzikaliteit van zijn ouders in de genen zitten. Hij kreeg al jong de kans om zijn droom om muziek te maken na te jagen. "Ik hou van mijn vaders muziek. Hij heeft mij als songwriter beïnvloed", vertelt hij. Toch is het nieuw voor hem om zijn vaders muziek te spelen. Het had tijd nodig, maar uiteindelijk besloot hij het nummer toch in te studeren. "De eerste paar keer dat ik het zong was ik te emotioneel om het goed uit te voeren", laat hij weten. Luister hieronder naar zijn versie van Time in a Bottle.

(Artikel gaat door onder de video)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nummer voor zijn zoontje

Toen Ingrid zich liet onderzoeken of ze zwanger kon worden liet haar arts na het onderzoek weten dat ze al zwanger was. "Ik vertelde het aan Jim en die keek zowel doodsbang als blij. Hij wist dat als we een kind kregen, hij geld moest gaan verdienen met muziek. Die avond zette hij zich aan de keukentafel en ging Time in a Bottle schrijven." Het nummer was geschreven voor zijn zoon. Jim Croce kwam in 1973 op 30-jarige leeftijd om het leven bij een vliegtuigongeluk. "Mijn eerste gedachte was: 'Nu heeft A.J. geen vader meer'", vertelt Ingrid als ze terugdenkt aan het moment dat ze het vreselijke nieuws te horen kreeg.

Laatste woorden

Vlak voor Jim het vliegtuig instapte belde hij Ingrid, maar het kwam haar op dat moment niet uit om te bellen. "Hij zei: ‘Ing, ik hou van je'. Dat waren Jims laatste woorden tegen me", aldus Ingrid. Totdat ze een brief kreeg die hij aan haar had geschreven. Benieuwd wat er in zijn laatst geschreven brief stond? Bekijk het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Time in a Bottle stond in 2021 op nummer 460 in de Top 2000. Benieuwd hoe dit nummer zich de laatste jaren door de lijst heeft bewogen? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie