NPO Radio 2 Top 2000

Guus Meeuwis vs Herbert Grönemeyer

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Guus Meeuwis vs Herbert Grönemeyer

Tijdloze liedjes hebben vaak meerdere levens. Gaan we in dit geval voor de Duitse of Nederlandstalige versie van 'Der Weg'?

Het origineel

De uit Bochum afkomstige zanger Herbert Grönemeyer scoort eind 1988 zijn grootste hit in Nederland met 'Halt Mich', tevens zijn hoogste notering in de Top 2000. Veertien jaar later verschijnt zijn album Mensch, dat nog eens twee Top 2000-noteringen voortbrengt. Één daarvan is het gevoelige nummer 'Der Weg', over Grönemeyers in 1998 overleden vrouw. 'Der Weg' is op nummer 341 in de Top 2000 te vinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De vertaling

Drie jaar na de originele versie van Herbert Grönemeyer brengt Guus Meeuwis zijn vertaling uit van 'Der Weg', als eerste single van het album Wijzer. De Nederlandstalige tekst, onder de titel 'De Weg', is geschreven door sportverslaggever en tv-presentator Leo Driessen. Eerder schreef Driessen al songteksten voor Marco Borsato, waaronder 'Dromen Zijn Bedrog', 'Margherita', 'Ik Leef Niet Meer Voor Jou' en ''Waarom Nou Jij'. De versie van Guus staat op nummer 759 in de Top 2000.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie