NPO Radio 2 Top 2000

Music (Was My First Love)-zanger John Miles overleden

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Music (Was My First Love)-zanger John Miles overleden

Muzikant John Miles is op 5 december op 72-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Newcastle. Hij werd bekend door zijn hit Music (Was My First Love).

John Miles scoorde in 1976 een wereldhit met Music. Het nummer werd de soundtrack van Night Of The Proms, een muziekfestival dat jaarlijks wordt georganiseerd in Europa. Miles was sinds de eerste editie in 1985 te gast. Sinds het begin van de concertreeks in Antwerpen maakt John integraal deel uit van de tour, met uitzondering van de twee jaar waarin hij Tina Turner begeleidde als musical director en leadgitartist.

One Hit Wonder

Music was de enige hit van Miles in Nederland. Hij werkte naast zijn eigen carrière veel samen met andere artiesten. Zo was hij een tijd lang de vaste gitarist van Tina Turner en ging hij op tournee met onder anderen Joe Cocker en Stevie Wonder. Miles was bijna vijftig jaar getrouwd met zijn vrouw Eileen en laat naast haar ook twee kinderen en kleinkinderen achter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

John Miles in de Top 2000

In 2020 staat John Miles op nummer 236 met zijn hit Music. Het nummer staat al sinds 1999 in de NPO Radio 2 Top 2000. Benieuwd hoe het nummer door de jaren heen is gestegen of gedaald? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie