NPO Radio 2 Top 2000

Roger Glover: van Deep Purple tot solosucces met Love Is All

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Roger Glover: van Deep Purple tot solosucces met Love Is All

In een nieuwe Top 2000 a gogo vertelt muzikant Roger Glover over zijn hit Love Is All. Het nummer is ingezongen door Ronnie James Dio.

Roger Glover werd bekend als de bassist van Deep Purple. Hij speelde vier jaar lang voor de band, tot hij eruit gekickt werd. Hij was er toen niet best aan toe, vertelt hij in de Top 2000 a gogo. "Het is niet makkelijk als ze je vragen de grootste band van de wereld te verlaten. Vooral nadat je dat geweldige avontuur hebt meegemaakt."

Nieuw succes met Nazareth

Na zijn laatste tour met Deep Purple was Glover naar eigen zeggen drie dagen volledig van slag. "Toen sloeg ik de krant open, en een nummer dat ik geproduceerd had van een onbekende band, Nazareth, schoot omhoog in de hitlijsten. Ik wist niet wat ik meemaakte. Ik kwam gelijk weer ergens in terecht", vertelt hij.

Butterfly Ball

Het succes dat hij boekte met Nazareth beviel de band wel. Ze huurden Glover in om nog drie albums voor ze te schrijven. Van het een kwam het ander: Roger mocht ook de muziek voor tekenfilm The Butterfly Ball and the Grasshopper's Feast schrijven. Dat deed hij samen met pianist Eddie Hardin. Dit nummer werd uiteindelijk het bekende Love Is All, waarmee Glover in 1975 een hit scoort.

Hoe kwam het nummer tot stand? Je hoort het in de Top 2000 a gogo hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roger Glover in de Top 2000

In 2021 staat Love Is All van Roger Glover op nummer 1651 in de NPO Radio 2 Top 2000.

Ster advertentie
Ster advertentie