NPO Radio 2 Top 2000

Michael Kiwanuka speelt betoverende live versie van 'Cold Little Heart'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Michael Kiwanuka speelt betoverende live versie van 'Cold Little Heart'

Michael Kiwanuka staat al drie jaar steevast in de Top 2000 met zijn 'Cold Little Heart'. In 2017 geeft Kiwanuka op Lowlands een betoverend optreden met dit nummer.

'Cold Little Heart' wordt in 2016 uitgebracht op het album Love & Hate en het nummer komt in 2017 uit als single. Door de lengte van het nummer wordt het op de radio weinig gedraaid. 'Cold Little Heart' leek op het eerste oog ook niet meteen aan te slaan in Nederland. Toch belandde het nummer in 2017 toch op plek 750 in de Top 2000 en steeg het in de jaren daarna alleen maar in de lijst.

Lowlands

In 2017 staat Kiwanuka op Lowlands in de Bravo-tent, waar hij het kippenvel-verwekkende nummer 'Cold Little Heart' live ten gehore brengt. De instrumentale intro, die normaal vijf minuten in beslag neemt, wordt met nog een minuut verlengd. Het publiek wordt langzaam in de betovering gezogen die Kiwanuka met zijn band verzorgt. Dan zet Kiwanuka de eerste noot in. De passie in zijn stem is meeslepend en zorgt voor een bijzondere sfeer in de tent.

Bekijk het liveoptreden van 'Cold Little Heart' op Lowlands hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Michael Kiwanuka staat in 2019 met drie noteringen in de Top 2000. 'Cold Little Heart' is zijn hoogste notering, op plek 67. Benieuwd naar zijn andere noteringen in de lijst? Of hoe zijn nummers zich door de jaren in de Top 2000 bewogen hebben? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie