NPO Radio 2 Top 2000

You're the One That I Want: de iconische Grease-scène

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. You're the One That I Want: de iconische Grease-scène

"I got chills, they're multiplying", wie herkent deze songtekst niet? 45 jaar geleden voeren Grease-sterren John Travolta en Olivia Newton-John samen de Nederlandse hitlijsten aan met hun You're the One That I Want.

You're The One That I Want is het nummer dat Danny (gespeeld door John Travolta) en Sandy (gespeeld door Olivia Newton-John) in Grease zingen, als ze aan het einde van de coming-of-age film hun verlangen naar elkaar onder ogen komen. En zo sluiten de twee sterren de succesvolle film uit 1978 met een klapper af.

Het nummer komt niet in de oorspronkelijke musical voor, maar is speciaal voor de film Grease gecomponeerd door John Farrar, die eerder ook al samenwerkte met Newton-John. De actrice is al een wereldwijde zang-ster voor ze haar rol in Grease krijgt, maar heeft nog weinig acteerervaring.

Kermis

De set van Grease is de eerste keer dat de acteurs het nummer horen. "Toen we de scène schoten hadden we de audio, maar we hadden het totaal niet gerepeteerd", vertelt Randal Kleiser in een interview met Vanity Fair. "We wisten niet dat het een hit gingen worden." Hit of niet, het opnemen van de scène gaat zeker niet vanzelf. De acteurs moeten niet alleen de geïmproviseerde choreografie razendsnel oppikken, ze moeten ook elk woord in sync met de audio zingen.

Travolta en Newton-John zingen You're The One That I Want op de kermis. Het opnemen van de beelden neemt een groot deel van de dag in beslag, tot ongenoegen van een strak ingepakte Newton-John. De iconische zwarte outfit die ze in de film draagt, laat maar weinig ruimte vrij om te bewegen. Het was een warme dag," vertelt Newton-John, wiens rits aan het begin van de dag kapot gaat. "Ik mocht niet drinken omdat ik niet naar het toilet mocht. En omdat ze me in de outfit moesten naaien, zou het te lang duren om in- en uitstappen." Om ervoor te zorgen dat de actrice niet met haar ogen knijpt door de felle zon wordt er zelfs een gigantische zijden doek opgehangen.

Hit

Uiteindelijk valt alles op z'n plaats; de scène is een succes en de film groeit uit tot een klassieker. En ook You're The One That I Want blijkt een hit. Binnen no-time worden er miljoenen singles verkocht en belandt het nummer ook in de Nederlandse Top 40 op de eerste plaats.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foo Fighters

5 jaar geleden covert Foo Fighters You're The One That I Want live op het podium van meerdere festivals. En niemand minder dan John Travolta staat de rockband bij:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie