NPO Radio 2 Top 2000

John Mayers onvergetelijke gitaarsolo tijdens zijn eerste keer Pinkpop

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. John Mayers onvergetelijke gitaarsolo tijdens zijn eerste keer Pinkpop

John Mayer is jarig en daarom blikken we terug op zijn eerste keer live op Pinkpop in 2010.

In 2010 komt de Amerikaanse singer-songwriter naar Landgraaf in Limburg om zijn debuut te maken op het festival Pinkpop. Hij speelt tien nummers, maar hij loopt niet van het podium af zonder zijn hit 'Gravity' te spelen. Hij laat niet alleen de dames voor zich vallen, maar met zijn vette gitaarsolo's weet hij heel Pinkpop te overdonderen. Voor Mayer is niks te gek, want terwijl de laatste klanken uit zijn gitaar komen is hij inmiddels al gezakt op zijn knieen. Spelen op de grond klinkt nog nooit zo goed.

'Ik zou er elke dag van mijn leven naar kunnen luisteren'

Tijdens een eerder optreden vertelt Mayer over het ontstaan van het nummer 'Gravity': "Ik was in L.A. voor de zomer en ik schreef wat muziek. Ik stond onder de douche en ik weet niet waar het vandaan kwam, maar het is de verdomde waarheid weet je, en ik zong gewoon: 'gravity…is working against me'. Dit is het belangrijkste nummer dat ik ooit heb geschreven, het is een tijdcapsule-nummer. Ik zou er elke dag van mijn leven naar kunnen luisteren als dat nodig is."

Bekijk zijn optreden op Pinkpop hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

John Mayer staat maar liefst met acht noteringen in de Top 2000. Benieuwd hoe zijn nummers het de afgelopen jaren hebben gedaan? Bekijk hier de statistieken.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie