NPO Radio 2 Top 2000

Isaac Slade schreef How to Save a Life voor probleemjongeren

foto: AFP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Isaac Slade schreef How to Save a Life voor probleemjongeren

In 2005 brengt The Fray How to Save a Life uit. Het nummer wordt al snel opgepakt door een populair televisieprogramma. Dit veroorzaakt de doorbraak van de band. Toch schrijft The Fray het liedje met een hele andere reden.

De eerste twee singles die de Amerikaanse band The Fray uitbrengt zijn Over My Head en How to Save a Life. Met het laatste nummer breken ze door bij het grote publiek. Het lied wordt vooral bekend door de populaire dramaserie Grey's Anatomy. Het nummer wordt namelijk gedraaid tijdens een belangrijke scène. In 2007 verschijnt het gelijknamige debuutalbum How to Save a Life.

Handleiding

Frontman Isaac Slade schrijft How to Save a Life naar aanleiding van zijn ervaring als mentor op een zomerkamp voor probleemjongeren. Als hij hier in aanraking komt met een tiener die worstelt met een drugsverslaving, is hij diep geraakt. Isaac: "Eén van de kinderen waarmee ik samenwerkte was een muzikant. Hier was ik dan, een jongen uit een beschermde omgeving, en hij was maar 17 en had al deze problemen. Niemand kon een handleiding schrijven over hoe we hem konden redden."

Intiem concert

Hoewel de originele versie van het nummer met elektrische gitaren en een piano wordt begeleid, draagt de band het lied ook graag akoestisch op. De mannen van The Fray brengen daarom in 2007 ook een akoestische versie van het nummer uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

How to Save a Life in de NPO Radio 2 Top 2000

How to Save a Life stond in 2020 op nummer 1355 van de NPO Radio 2 Top 2000. Benieuwd welke noteringen het lied door de jaren heen heeft behaald? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie