Programma

U2 geniet van een volle maan tijdens show in Rotterdamse Kuip in 1997

  1. Nieuwschevron right
  2. U2 geniet van een volle maan tijdens show in Rotterdamse Kuip in 1997

Precies 23 jaar terug speelde U2 in De Kuip. Het was de eerste van twee avonden in een bomvol stadion.

De twee data in De Kuip waren tevens het startschot van het Europese gedeelte van de PopMart tour. Die werd zo'n twee maanden later afgesloten met een concert in het Hayarkon Park in Tel Aviv, Israël. Het was de derde keer dat de Ierse band het Rotterdamse stadion bezocht. Dit keer trakteerde de Kuip ze met een bijzonder moment: wanneer Bono 'Pride (In The Name Of Love)' inzet en er een beeltenis van Martin Luther King op het videoscherm te zien is, verschijnt er een volle maan voor het eerst achter de wolken vandaan. Voor vele fans een waar kippenvelmoment.

Live in De Kuip

Nadat Skunk Anansie het voorprogramma afrondde, was het tijd voor de hoofdact. Bono en co spelen die avond onder andere 'Please', 'Where The Streets Have No Name', 'Discotheque' and 'If You Wear That Velvet Dress'. Check hieronder de livebeelden van deze nummers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

U2 in de Top 2000

'Where The Streets Have No Name' eindigde in 2019 op plek 98 van de Top 2000. De band staat in totaal met maar liefst 27 nummers in de lijst. Hun hoogste notering is 'With Or Without You' op plek 55. Benieuwd hoe U2 door de jaren heen is gestegen en gedaald in de Top 2000? Dat zie je hier.

Foto omslag: still

Ster advertentie
Ster advertentie