NPO Radio 2 Top 2000

Hoe Lust For Life ontstond door het geluid van een zendmast

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Hoe Lust For Life ontstond door het geluid van een zendmast

In deze aflevering van NPO Radio 2 Top 2000 a gogo vertelt Iggy Pop over hoe Lust For Life geïnspireerd werd door het geluid van een zendmast en hoe de samenwerking met David Bowie verliep.

In 1977 treedt Iggy Pop op bij AVRO's Toppop en dit optreden is veel mensen bijgebleven. Tijdens Lust For Life rolt de zanger over de vloer, verscheurt hij palmbomen en lijkt hij niet echt zijn best te doen om mee te zingen. Hij vertelt over dit optreden: "Ik kan slecht playbacken. En ik vond palmbomen nou niet bepaald de juiste sfeer hebben voor dat nummer. Als het nou een echte palmboom was geweest... Maar een palmboom in een pot in Amsterdam?."

Zendmast

Het nummer is in Berlijn geschreven door David Bowie op een ukulele. Iggy Pop is bij hem op bezoek om het enige Engelse televisieprogramma dat die week in Duitsland uitgezonden wordt, te kijken. In dit programma zit een uitzendmast die een piepend geluid maakt. Bowie pakt zijn ukulele en begint verschillende akkoorden te spelen. "Ik nam het op met een Philips mono-recordertje van 25 dollar of zo. En toen zei hij: 'Noem het Lust For Life'", aldus Iggy.

Benieuwd hoe Iggy terugkijkt op zijn optreden bij Toppop? Bekijk het in deze aflevering van Top 2000 a gogo!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Iggy Pop in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Iggy Pop drie keer in de lijst der lijsten. Lust For Life is zijn een-na-hoogste notering op nummer 1034. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Ster advertentie
Ster advertentie