NPO Radio 2 Top 2000

Somebody To Love van Jefferson Airplane werd voor iemand anders geschreven

foto: still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Somebody To Love van Jefferson Airplane werd voor iemand anders geschreven

Het psychedelische rocknummer Somebody To Love werd in eerste instantie voor The Great Society geschreven. Toch behaalde deze band weinig succes met het lied.

In 1965 schrijft Darby Slick – schoonbroer van Grace Slick – Someone To Love. Met nog drie anderen bezetten Darby en Grace rockgroep The Great Society. In hetzelfde jaar brengen ze Someone To Love uit als single. Het lied is erg populair in clubs uit hun woonplaats San Fransisco. Buiten die stad krijgt het nummer weinig aandacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overstap

Stapje voor stapje begint The Great Society populairder te worden. Dit komt voornamelijk omdat ze in het voorprogramma van onder anderen de populaire band Jefferson Airplane staan. Als Colombia Records de band een contract aanbiedt, is Grace Slick al overgestapt naar Jefferson Airplane om vertrekkende zangeres Signe Toly Anderson te vervangen. Kort daarna valt The Great Society uit elkaar. Grace Slick was namelijk het middelpunt van de band: zonder haar konden ze niet verder.

Somebody To Love

Met haar overstap neemt Slick Someone To Love met zich mee. Jefferson Airplane neemt het nummer opnieuw op. Daarnaast hernoemen ze het nummer naar Somebody To Love. In 1967 wordt de single uitgebracht samen met White Rabbit. Al snel komen de liedjes hoog binnen in de Amerikaanse én Nederlandse hitlijsten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jefferson Airplane in de NPO Radio 2 Top 2000

Somebody To Love staat sinds het begin van de NPO Radio 2 Top 2000 in de lijst. In het jaar 2000 behaalde de band hun hoogste positie op nummer 619. Benieuwd hoe de groep het in andere jaren deed? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie