NPO Radio 2 Top 2000

Toto over Rosanna: 'Het beste wat we in ons hebben en hadden'

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Toto over Rosanna: 'Het beste wat we in ons hebben en hadden'

Gitarist Steve Lukather en toetsenist David Paich van Toto vertellen in New York het verhaal achter hun hit Rosanna. Het nummer staat ook dit jaar weer in de NPO Radio 2 Top 2000: namelijk op nummer 589.

Rosanna verschijnt in 1982 op het album Toto IV. Na het succes van Hold The Line verwachtte de platenmaatschappij weinig meer van Toto. Het was volgens hen een toevalstreffer. De band dacht daar anders over. Het was erop of eronder en hart en ziel werd in een nieuwe plaat gelegd. "Het beste wat we in ons hebben en hadden zit in Rosanna", vertelt toetsenist David Paich in de Top 2000 a gogo.

Wie is Rosanna?

Het nummer is geïnspireerd door actrice Rosanna Arquette en nog een handjevol andere dames die tot dan toe het pad van toetsenist Steve Porcaro en David Paich gekruist zijn. "Het ging over een meisje waar ik als tiener verliefd op was", vertelt Paich. De hit Rosanna is het gevolg. De actrice heeft ooit verklaard dat ze, sinds de breuk met Porcaro jaren geleden, het nummer niet meer om aan te horen vindt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toto in de Top 2000

Dit jaar staat Toto met zeven noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000. Rosanna staat op nummer 589 en is daarmee gedaald ten opzichte van vorig jaar. Benieuwd hoe de rest van de noteringen in de lijst zijn gestegen of gedaald? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie