NPO Radio 2 Top 2000

Het verhaal achter Kids In America van Kim Wilde

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Het verhaal achter Kids In America van Kim Wilde

De familie van de Britse Kim Wilde helpt de zangeres in de jaren tachtig aan haar eerste internationale hit. Dit is het verhaal achter Kids In America.

Met de paplepel ingegoten

Kim groeit op in een ontzettend muzikaal gezin. Vader Marty is sinds 1958 actief als rock- en popzanger en broer Ricky volgt vanaf zijn dertiende in Martys voetsporen. Al snel schrijft haar broer zijn eigen nummers en gaat hiermee langs diverse studio's. Mickie Most, die op dat moment producer bij RAK Records is, besluit hem uiteindelijk een kans te geven. "Je mag onze studio's gebruiken en dan zien we wel", zegt Mickie. Maar de producer spitst zijn oren pas écht als Ricky zijn zusje Kim meeneemt als achtergrondzangeres.

Vooravond van een doorbraak

Kim heeft door dat haar bezoeken aan de studio belangrijk zijn. "Ik zorgde dat ik altijd beschikbaar was en kocht allemaal chique kleren. Ik wilde zo graag opvallen bij iemand van RAK Records", vertelt de zangeres. Kims talent valt inderdaad op bij de producers, die stiekem bespreken dat ze wel iets kunnen met haar talent. Ricky vangt dat gesprek op en weet dat hij onmiddellijk een voet tussen de deur moet krijgen. Vergeet het maar! Als iemand m'n zus produceert ben ik het, denkt hij terwijl hij naar huis snelt. Eenmaal thuis aangekomen wordt Kim gek van het eentonige ritme dat uit haar broers kamer komt. De zangeres heeft op dat moment nog helemaal niet door dat datzelfde ritme haar leven compleet zal veranderen...

Bekijk de hele aflevering van Top 2000 A Gogo over Kids In America hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kim Wilde in de Top 2000

Wilde staat in 2020 twee keer in de NPO Radio 2 Top 2000, met Cambodia en haar samenwerking met Nena genaamd Anyplace, Anywhere, Anytime. Kids in America stond voor het laatst in 2017 in de lijst. Benieuwd hoe het nummer door de jaren heen is gestegen en gedaald? Bekijk hier de statistieken.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie