NPO Radio 2 Top 2000

Muzikale portretten van Nederlanders en hun favoriete platen

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Muzikale portretten van Nederlanders en hun favoriete platen

In de NPO Radio 2 Top 2000 pick-up tour praten onze DJ's met bekende en onbekende Nederlanders over hun favoriete platen uit de Top 2000.

De afgelopen weken zijn Annemieke Schollaardt, Ruud de Wild, Jan-Willem Roodbeen, Bart Arens en Paul Rabbering langsgegaan bij Nederlanders om met hen te praten over de allermooiste muziek die ooit gemaakt is. Deze korte afleveringen van een paar minuten worden deze week uitgezonden op NPO 1.

Matthijs van Nieuwkerk over 'Your Song'

Dit jaar is het "jaar van Elton John" volgens Matthijs. Hij kiest dus niet voor The Rolling Stones of Charles Aznavour: "Daar heb ik ondertussen genoeg reclame voor gemaakt." Dit nummer van Elton John doet hem denken aan zijn eerste blauwtje dat hij liep: "Kansloos"

Vrachtwagenchauffeur Meran over 'Sorry'

Meran hoorde dit nummer voor het eerst op een begrafenis, waar hij heen ging om zijn zus te steunen. Toen hij het hoorde schoot hij vol: "Ik ben gewoon gebroken op een voor mij onbekend iemands begrafenis." Dit korte instrumentale nummer staat sinds 2009 in de lijst.


Rick Nieman over 'Let's Dance'

Rick Nieman werd een diehard Bowie-fan na het horen van dit nummer. "Alles aan die gozer klopte, qua coolheid. Qua hoe hij eruit zag, hoe hij keek met die twee ogen in verschillende kleuren." En ere wie ere toekomt, aldus Nieman: "Bowie bestelde een hit bij Nile Rodgers en kreeg die!"

NPO Radio 2 Top 2000 pick-up tour

Wil je alle 16 afleveringen bekijken, met onder andere Lee Towers, Giovanca en Roxeanne Hazes? Kijk dan snel op NPO Start!

VOLG DE TOP 2000

Je volgt de NPO Radio 2 Top 2000 van 25 t/m 31 december op radio, tv en online. We hebben alle kanalen voor je in een handig overzicht gezet zodat je niets hoeft te missen. Bekijk de lijst van dit jaar.

Foto omslag: still

Ster advertentie
Ster advertentie