NPO Radio 2 Top 2000

Kate Pierson over toekomst B-52's: 'Willen graag samen nummers schrijven'

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Kate Pierson over toekomst B-52's: 'Willen graag samen nummers schrijven'

In Top 2000 a gogo vertelt The B-52's-zangeres Kate Pierson over het ontstaan van de band. Ook deelt ze haar wens voor de toekomst van het gezelschap.

Wie B-52's zegt, zegt Love Shack. Het is de eerste hitsingle van B-52's, en afkomstig van het album Cosmic Thing. Eerder vertelde Kate Pierson al over het ontstaan van Love Shack. Dit keer doet ze een boekje open over het ontstaan van de band zelf.

Net als iedere andere band, moet er ergens begonnen worden. De bandleden van B-52's leerden elkaar kennen door onuitgenodigd op feestjes op te duiken voor gratis bier. Kate vertelt: "Heel lang geleden trokken we met elkaar op in Athens, Georgia. [...] Als we gingen dansen, joegen we iedereen van de dansvloer af." Het wilde gezelschap hield vaak jamsessies en volgens Kate ontstond de band spontaan. "Het was niet zo van; jij speelt keyboard, jij zingt, jij speelt bas. De band startte gewoon. Dat was bepalend voor hoe we daarna onze nummers schreven."

Benieuwd naar de rest van het verhaal en de toekomst van de band? Bekijk hieronder de hele aflevering:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The B-52s in de Top 2000

In 2021 staat Love Shack van de B-52s op nummer 1717 in de NPO Radio 2 Top 2000. Het nummer is met 130 plekken gestegen sinds 2020. Benieuwd waar het nummer door de jaren heen in de lijst stond? Check hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie