NPO Radio 2 Top 2000

Barts Classic Track NL: 'So Incredible'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Barts Classic Track NL: 'So Incredible'

Bart is samen met Ilse DeLange achter de mengtafel van de Wisseloord Studios gekropen om haar hit 'So Incredible' laag voor laag te herontdekken.

Van Almelo naar Zweden voor een nieuw geluid

'So Incredible' wordt ruim tien jaar geleden opgenomen in een kleine studio in de Zweedse stad Göteborg. Daar wil de zangeres samen met singer-songwriter Nate Campany werken aan een rijkere sound. Daarbij krijgt ze ook hulp van producersduo MachoPsycho. Als team weten ze de Country-roots van Ilse te combineren met een moderne popsound. Samen met Bart blikt ze terug op het proces dat voorafging aan het maken van de hit. Op het contrast tussen haar dromerige gitaarlijnen en de bassklanken die uit de studio van de producers kwamen. En je hoort van welk stukje in de track ze nog weleens kromme tenen krijgt...

Bekijk het gesprek tussen Bart en Ilse:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Barts Classic Track NL

In Barts Classic Track NL bespreekt Bart samen met artiesten hoe hun nummers tot stand kwamen en zijn opgebouwd. In de Wisseloord Studios ontleden ze laagje voor laagje parels uit de Nederlandse muziekscene.

Meer Classic Tracks van Bart vind je op zijn Facebook-pagina, in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL en in de YouTube-playlist Barts Classic Tracks.

Top 2000

Vanaf 1 t/m 7 december kan je weer stemmen voor de Top 2000. De lijst is van 25 t/m 31 december te horen op NPO Radio 2.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie