NPO Radio 2 Top 2000

Paul McCartney deelt akoestische opname bij het kampvuur

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Paul McCartney deelt akoestische opname bij het kampvuur

Paul McCartney heeft een nog nooit eerder gehoorde akoestische versie van ‘Calico Skies’ gedeeld met een knisperend houtvuurtje op de achtergrond.

Het origineel van de track stond op McCartneys Flaming Pie, dat uitkwam in 1997. Dat album is zijn op één na hoogst genoteerde album in de charts van de afgelopen 25 jaar. Paul nam het nummer op 25 februari 1997 op, net nadat er een orkaan door de VS was geraasd, waar hij op dat moment verbleef.

Orkaan gaf inspiratie

In een interview met muziekmagazine NME vertelt Paul over het schrijven van het nummer: "Ik wilde iets simpels schrijven als 'Blackbird', iets wat op zichzelf zou staan en wat ik zonder band kon spelen." De orkaan heeft uiteindelijk een grote bijdrage gehad aan het schrijven van het nummer. "De stroom was uitgevallen, dus er was geen licht. Er was alleen kaarslicht en koken kon alleen op vuur. We vonden de gedwongen eenvoudigheid prettig, heel primitief. Het duurde een paar dagen en omdat ik geen nummers kon spelen, heb ik veel tijd op mijn akoestische gitaar gespeeld. Ik maakte wat flarden van nummers, waaronder 'Calico Skies'. Het is een klein liedje om te spelen in een groepje rondom het kaarslicht, na een orkaan bijvoorbeeld", aldus McCartney.

Luister hieronder naar de opname van 'Calico Skies':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie