NPO Radio 2 Top 2000

Joe Jackson steekt grootste hit in orkestraal jasje bij Night of the Proms 2015

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Joe Jackson steekt grootste hit in orkestraal jasje bij Night of the Proms 2015

Met zijn in 1978 uitgebrachte eerste single Is She Really Going Out With Him? brengt Joe Jackson meteen een van zijn bekendste nummers uit. In 2015 steekt hij de song tijdens een Night of the Proms-optreden in Ahoy in een orkestraal jasje.

Met het vileine Is She Really Going Out With Him? wordt Jackson in de late jaren 70 meteen bestempeld als angry young man, zoals de iets daarvoor doorgebroken Elvis Costello. Jackson legt echter uit dat zijn in stevige bewoordingen gezongen debuutsingle, die gaat over de frustratie van het zien van een mooie vrouw met een draak van een man, vooral als grap geïnterpreteerd moet worden.

In zijn verdere carrière brengt Jackson ook klassiekers als Steppin' Out, It's Different for Girls en You Can't Get What You Want (Till You Know What You Want) uit, maar de songwriter blijft voor altijd verbonden met zijn debuutsingle. Wanneer Jackson in 2015 een optreden in Ahoy geeft als onderdeel van Night of the Proms, mag Is She Really Going Out With Him? dan ook niet ontbreken op de setlist.

Tijdens de show, waarin pop en klassiek samenkomen, laat Jackson zich begeleiden door een orkest. Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

A capella

Het is niet de eerste keer dat Jackson Is She Really Going Out With Him? in een nieuw jasje steekt. De zanger brengt in de jaren 80 een livecompilatie uit, waarop maar liefst drie versies van het nummer staan. Een van die versies is de a capella-uitvoering, die je vaker op de radio hoort dan de studioversie.

Opvallend genoeg geldt dat alleen voor ons. De a capella-versie van Is She Really Going Out With Him? bereikt alleen in Nederland de top 5.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Joe Jackson in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat Joe Jackson vier keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor de a capella-uitvoering van Is She Really Going Out With Him? op plek 703.

Ster advertentie
Ster advertentie