NPO Radio 2 Top 2000

December, 1963 (Oh, What a Night) zorgde voor spanningen binnen The Four Seasons

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. December, 1963 (Oh, What a Night) zorgde voor spanningen binnen The Four Seasons

The Four Seasons-bandleden Bob Gaudio en Gerry Polci en songwriter Judy Parker vertellen in deze Top 2000 a gogo het verhaal achter het nummer December, 1963 (Oh, What a Night).

December, 1963 (Oh, What a Night) van de band opent met een makkelijk te herkennen pianodeuntje. “Ik kreeg die pianoriedel niet uit m’n hoofd, maar wist niet wat ik ermee moest”, vertelt pianist Bob. “Ik kon er niet verder mee, maar ik liet het ook niet los, want ik wilde het spelen.” Uiteindelijk lukt het hem toch er iets van te maken en nemen ze het op. “Het klonk lekker en eenvoudig. We waren er blij mee”, vertelt drummer Gerry.

Verschrikkelijke tekst

Bob had voor het lied ook de tekst geschreven. Maar zo tevreden als de band is met het muzikale gedeelte van de track, zo verschrikkelijk vinden ze de tekst. “We keken elkaar aan en zeiden: ‘dat gaan we echt niet zingen’”, vertelt Gerry. “We gingen naar hem toe en zeiden: ‘kom maar met iets anders, dit doen we niet'.” Dit zorgde voor serieuze spanningen binnen de groep. Met enige weerstand van Bob schrijft zijn toekomstige vrouw Judy Parker uiteindelijk een nieuwe tekst. “Ik had nog nooit een songtekst geschreven. Zelfs nooit aan gedacht”, vertelt Judy. “Maar om de één of andere reden dacht ik eraan hoe voor een jongen de eerste keer zou zijn. Ik ging gewoon zitten en schreef het op.” The Four Seasons is meteen enthousiast en brengt het nummer met de nieuwe songtekst uit.

Hoewel Gerry helemaal geen ervaren zanger is kiest de band er toch voor het nummer door hem te laten zingen. Bekijk hieronder waarom:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 Top 2000

December, 1963 (Oh, What a Night) van The Four Seasons stond voor het laatst in de NPO Radio 2 Top 2000 in 2015. Bekijk hier meer statistieken van de lijst der lijsten.

Ster advertentie
Ster advertentie