NPO Radio 2 Top 2000

Deze vaste gasten verdwenen dit jaar uit de Top 2000

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Deze vaste gasten verdwenen dit jaar uit de Top 2000

Van sommige platen kan je je niet voorstellen dat ze ooit uit de Top 2000 verdwijnen. Toch nemen we elk jaar afscheid van een aantal vaste gasten. Ook dit jaar verdwenen weer een paar vanzelfsprekende noteringen uit de lijst.

Vorig jaar moesten zeven artiesten hun plekje afstaan. Dit jaar is dat aantal meer dan verdubbeld. Vijftien platen moeten na een verblijf van 21 edities hun koffers pakken.

Marco Borsato - Waarom Nou Jij

Afscheid nemen bestaat wel. Marco Borsato ziet dit jaar al zijn noteringen dalen en Waarom Nou Jij valt na 21 edities zelfs uit de lijst. De opvolger van zijn doorbraak-hit Dromen Zijn Bedrog kwam in 1999 op plek 335 de Top 2000 in en stond vorig jaar nog vrij zeker op positie 1351. Gelukkig mag hij met Hoe Het Danst dit jaar ook een nieuwe binnenkomer op zijn naam schrijven.

The Beatles - Lady Madonna & We Can Work It Out

Vorig jaar moesten The Beatles voor het eerst afstand doen van de titel hofleverancier. De band zag dat jaar ook Hello Goodbye, Across The Universe en Here, There and Everywhere uit de lijst verdwijnen. Dit jaar komen daar Lady Madonna en We Can Work It Out bij. Fans van John, Paul, George en Ringo moeten deze editie sowieso een bittere pil doorslikken: maar liefst 25 Beatles-noteringen zakken in de lijst. Een opsteker is de stijging van Let It Be, waardoor The Beatles als hekkensluiter terugkeren in de top 50.

Billy Joel - Just The Way You Are

Billy Joel mag zich met Piano Man al zeven edities een vaste waarde noemen in de top tien van de lijst. Ook Just The Way You Are was al sinds 1999 een zekerheidje voor de zanger. De track kwam in 1999 op positie 1034 de Top 2000 binnen en ging nooit meer weg. Toch moet de 'piano man' het dit jaar zonder zijn Grammy Award-winnende single uit 1977 doen. Gelukkig zag Joel ook twee platen stijgen: Honesty en We Didn't Start The Fire klommen omhoog in de lijst.

De complete lijst met verdwenen noteringen:

Waarom Nou JijMarco Borsato
HomburgProcol Harum
MacArthur ParkRichard Harris
Daydream BelieverMonkees
I'll Have To Say I Love You In A SongJim Croce
We Are The WorldUSA for Africa
SylviaFocus
MandyBarry Manilow
Living DollCliff Richard & The Young Ones
Just The Way You AreBilly Joel
We Can Work It OutThe Beatles
Where Do You Go To My LovelyPeter Sarstedt
Heartbreak HotelElvis Presley
Mister BlueRene Klijn
Lady MadonnaBeatles

Volg de NPO Radio 2 Top 2000

Jouw Top 2000 Thuiscafé is van 25 t/m 31 december dag en nacht geopend! Je volgt de lijst der lijsten via radio, tv en online. Bekijk de lijst van dit jaar.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie