NPO Radio 2 Top 2000

UB40 trakteert Nederlandse fans op heerlijke toegift in 2003

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. UB40 trakteert Nederlandse fans op heerlijke toegift in 2003

UB40 heeft in hun 43-jarig bestaan al vele bezoekjes gebracht aan Nederland. Zo ook in 2003, toen de reggaeband fans in Ahoy trakteerde op een fraaie toegift.

Om de release van hun album Homegrown te vieren gaat UB40 in het najaar van 2003 op tour. De Britten komen ook naar Nederland, waar ze maar liefst drie shows geven in Ahoy Rotterdam. De setlist bevat naast hun nieuwe nummers ook hits als Kingston Town en Red Red Wine.

Toegift

Als de laatste klanken van (I Can’t Help) Falling In Love With You in de afgeladen zaal hebben geklonken, verlaten de bandleden het podium. De fans hopen uiteraard op een toegift. Er klinkt dan ook een oorverdovend kabaal wanneer drummer Jimmy Brown weer achter zijn drumstel kruipt. Al snel klinken de eerste tonen van Food For Thought, de eerste hitsingle van UB40. Wanneer even later ook de herkenbare saxofoons door Ahoy schallen kan het publiek haar geluk niet op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

UB40 naar Nederland

UB40 heeft aangekondigd volgend jaar weer een aantal shows te spelen in Nederland. De band komt in februari naar Utrecht, Groningen en Tilburg, terwijl een maand later een groot concert in Amsterdam wacht. In de Ziggo Dome verzorgt de band een concert met Ali Campbell, de oud-zanger UB40.

Overlijden Terence Wilson

Afgelopen maand overleed voormalig lid en medeoprichter van UB40 Terence Wilson. De artiest, beter bekend als Astro, werd 64 jaar. Wilson was tot zijn vertrek bij de band in 2013 ruim drie decennia actief als zanger voor UB40.

UB40 in de Top 2000

UB40 staat in 2020 vier keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Red Red Wine is met plek 592 hun hoogst genoteerde nummer. Benieuwd naar meer statistieken over de Top 2000? Bekijk dan eens de pagina met statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie