NPO Radio 2 Top 2000

DI-RECT haalt alles uit de kast voor The Killers cover tijdens Top 2000 Stemweek

foto: NPO Radio 2foto: NPO Radio 2
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. DI-RECT haalt alles uit de kast voor The Killers cover tijdens Top 2000 Stemweek

De hele studio van NPO Radio 2 stond vanochtend vol panterprint flightcases en elektrische gitaren. DI-RECT stond namelijk op de bühne van de Top 2000 Stemweek en haalde alles uit de kast.

Vorige jaar was Soldier On van DI-RECT de hoogst nieuwe binnenkomer in de Top 2000. Het nummer kwam binnen op plek 12 en dat was een verrassing voor onder andere Spike. “We hadden het echt niet gedacht. Als je kijkt naar wat voor helden er alleen al in de top 20 staan dan is het in ieder geval een onwijs compliment dat er massaal op dat liedje is gestemd”, legt hij uit. Of de prachtige ballad van DI-RECT dit jaar ook zo hoog scoort moeten we nog even afwachten. “Ik durf daar geen speld op te prikken”, zegt Spike.

When You Were Young

The Killers is een band die niet meer weg te denken is uit de Top 2000. Zo staat Mr. Brightside al jaren in de lijst der lijsten. Maar DI-RECT zou DI-RECT niet zijn als ze er tijdens de stemweek júíst voor kiezen om een nummer van de Amerikaanse rockband te coveren dat de lijst nog niet gehaald heeft. Spike koos namelijk When You Were Young uit. "We gaan hem even de Top 2000 in schoppen", grapt Marcel. "We wilden lekker rammen."

Bekijk hun optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie