NPO Radio 2 Top 2000

Met The Loco-Motion lanceert ex-soapster Kylie Minogue haar zangcarrière

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Met The Loco-Motion lanceert ex-soapster Kylie Minogue haar zangcarrière

Ze wordt beroemd door een rol in de Australische soap Neighbours, maar wij kennen haar vooral als succesvolle popzangeres. Kylie Minogue brengt in 1987 The Loco-Motion uit, het begin van een glansrijke muzikale carrière.

Kylie Minogue begint als kind al met acteren, maar ze wordt pas echt een ster in Australië en Groot-Brittannië als ze meespeelt in de populaire soapserie Neighbours. Ze wordt gecast in 1986 en speelt daarna 2 jaar lang het populaire personage Charlene Mitchell, die verliefd is op Scott Robinson, gespeeld door Jason Donovan.

Van soap-actrice naar zangeres

Ondanks het succes – de actrice wint een Gold Logie voor haar rol - verlaat Minogue halverwege 1988 de serie om zich te concentreren op haar muziekcarrière. Datzelfde jaar brengt ze namelijk haar debuutalbum Kylie uit.

Kylie Minogue's single The Loco-Motion introduceert haar bij het Nederlandse publiek; het nummer staat 3 weken in de top 10. In haar thuisland is The Loco-Motion de bestverkochte Australische single van de jaren 80. Het nummer blijft 7 weken op nummer 1 staan, verdient een platina-certificering en helpt de voormalige Neighbours-ster naar internationale carrière te lanceren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Loco-Motion

Minogue schrijft het nummer overigens niet zelf. Het origineel wordt gezongen door Eva Boyd, beter bekend als Little Eva. De 17-jarige Eva is als oppas ingehuurd door het stel Carole King en Gerry Goffin, die samen The Loco-Motion schrijven. Als King een melodie bedenkt, vindt Goffin het klinken als een locomotief. Wanneer de songwriter Eva en hun dochter samen ziet dansen, schrijft hij de tekst over een nieuwe dans: The Loco-Motion.

Het stel neemt Eva mee naar de studio om de demo in te zingen, dan nog met de hoop dat Dee Dee Sharp de definitieve versie voor haar rekening wil nemen. Maar producer Don Kirshner is onder de indruk van Eva’s stem. Eva Boyd wordt omgedoopt tot Little Eva en The Loco-Motion slaat aan bij het grote publiek. Een succesvolle onderneming dus voor het drietal, al moeten King en Goffin wel een nieuwe oppas zoeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kylie Minogue in de NPO Radio 2 Top 2000

Kylie Minogue staat in 2022 één keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Where the Wild Roses Grow met Nick Cave and the Bad Seeds staat op plek 959.

Ster advertentie
Ster advertentie