NPO Radio 2 Top 2000

Op nummer 1588 staat een favoriet van Peter R. de Vries

foto: Marcel Van Hoorn / ANPfoto: Marcel Van Hoorn / ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Op nummer 1588 staat een favoriet van Peter R. de Vries

Dit jaar maken een aantal favorieten van Peter R. de Vries hun opmars in de lijst der lijsten. Een nummer waarvan wellicht niet iedereen weet dat het een favoriet was van de misdaadjournalist is nummer 1588, I Started A Joke van The Bee Gees.

Het jaar 2021 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar van Peter R. de Vries. Nederland was in diepe rouw toen de misdaadverslaggever op 6 juli neergeschoten werd en later overleed aan zijn verwondingen. Dit motiveerde luisteraard Raymond Mens om op een nummer van The Bee Gees te stemmen.

"Toen Peter net overleden was, plaatste de NPO een interview met hem online. Dat hij op oudejaarsavond, ik geloof in 2019, gaf in de podcast De Diepte In. En daar kwamen ook zijn vijf lievelingsnummers in voor. Waaronder ook A Whiter Shade Of Pale, maar ook The Bee Gees met I Started A Joke", legt Raymond uit.

Melancholische

"Dus ik vond dat die ook niet in de lijst mocht ontbreken", vertelt Raymond. Hij is zelf groot fan van de band. "Peter zei dat hij vooral dat melancholische vond. En dat herinnert ons ook maar weer dat The Bee Gees echt kameleons waren. Natuurlijk bekend van Saturday Night Fever, maar ontzettend veel stijlen hebben ze gehad. En dit is één van hun eerste nummers en ik vind het echt een prachtig nummer."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Raymond stemde op relatief onbekende favoriet van Peter R. de Vries

NPO Radio 2 app

Met de NPO Radio 2 app kan je met een appje of foto sturen. Dat is dé manier om jouw berichtje in beeld te krijgen tijdens de tv-uitzending van de lijst der lijsten. Bovendien kijk en luister je via de app de hele NPO Radio 2 Top 2000 waar en wanneer je maar wil.

Volg de NPO Radio 2 Top 2000

De beste, leukste en mooiste liedjes ooit hoor je van 25 t/m 31 december in de Top 2000! Je volgt de lijst der lijsten via radio, tv en online. Bekijk de lijst van dit jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie