NPO Radio 2 Top 2000

Flea imponeert op de bas tijdens Chili Peppers-show bij Slane Castle

foto: Bullet-Ray
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Flea imponeert op de bas tijdens Chili Peppers-show bij Slane Castle

De onnavolgbare basloopjes van Flea zijn een van de meest herkenbare elementen van de songs van de Red Hot Chili Peppers. Tijdens de show van de band bij Slane Castle in 2003 bewijst de bassist wederom enorm getalenteerd te zijn.

De show bij het Ierse Slane Castle in 2003 is, met 80.000 fans, op dat moment een van de grootste optredens voor de Red Hot Chili Peppers. De funkrockers geven het concert in hun meest iconische line-up, met John Frusciante op gitaar. Hij kwam terug voor de release van Californication in 1999, waarmee de band enorm succesvol is.

Around the World

Een van de hoogtepunten van het optreden bij Slane Castle is de openingstrack van Californication, Around the World. Hoewel de volledige band een spectaculair optreden geeft, van de funky gitaarriffs van Frusciante tot de strakke drums van Chad Smith, is het Flea die de show steelt tijdens deze track.

De opmerkelijk geklede muzikant – hij draagt een zwarte outfit met een getekend skelet erop – leidt het nummer in met een solo op zijn basgitaar, die overgaat in de gruizige introriff van Around the World.

Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goffertpark

De Red Hot Chili Peppers kondigden onlangs hun wereldtournee aan, waarbij de band op 10 juni 2022 neerstrijkt in het Goffertpark in Nijmegen. Het wordt het Nederlandse optreden van de groep sinds de show in de Ziggo Dome in 2016, toen gitarist Josh Klinghoffer nog de vervanger was van John Frusciante.

Red Hot Chili Peppers in de NPO Radio 2 Top 2000

De Amerikaanse funkrockband is in 2020 elf keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De populairste Red Hot Chili Peppers-track is Under the Bridge, dat op de tachtigste plek staat.

Ster advertentie
Ster advertentie