NPO Radio 2 Top 2000

Rich Girl van Hall & Oates gaat helemaal niet over een meisje

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Rich Girl van Hall & Oates gaat helemaal niet over een meisje

Daryl Hall & John Oates zingen dan wel over een 'rich girl', maar in werkelijkheid gaat het nummer over een man. Het nummer werd uitgebracht in 1976 op het album Bigger Than Both of Us.

In een interview met TMZ biecht John Oates op dat het nummer in werkelijkheid helemaal niet over een meisje gaat. "Daryl heeft het geschreven. Het gaat over een jongen die een fastfoodketen erfde van zijn rijke ouders." Om precies te zijn gaat het over de ex van Halls ex-vriendin Sara Allen, die ook liedjes heeft geschreven voor Hall & Oates. Waarom er dan over een vrouw wordt gezongen in plaats van een man? Dat vond Daryl nu eenmaal beter klinken.

Hall & Oates maken het live nog steeds waar

Ruim 50 jaar na de release van Rich Girl spelen ze het nummer op 19 augustus 2021 tijdens Jimmy Kimmel Live! Hall & Oates steken het nummer in een nieuw jasje, maar dompelen je tegelijkertijd onder in de nostalgie van de klassieker uit de jaren 70. Muziektijdschrift Rolling Stone sprak in 2020 met het duo over hun carrière. Hall vertelde dat hij nog steeds met evenveel zin het podium opgaat als vroeger. "Dat gevoel dat je krijgt wanneer je aan het zingen bent en alles werkt zoals het moet werken.... dát gevoel van voldoening is de enige reden dat ik het nog steeds doe", aldus Daryl Hall.

Bekijk hieronder het liveoptreden bij de Amerikaanse late night show van Jimmy Kimmel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hall & Oates bij TopPop

Een jaar na de release van Rich Girl staan Hall & Oates in 1977 live in het Nederlandse TopPop. In het programma dat werd uitgezonden tussen 1970 en 1988 kreeg Hilversum bezoek van wereldartiesten als ABBA, 10CC, Bee Gees, David Bowie, Earth & Fire, Queen, Golden Earring, Boney M, KC & The Sunshine Band, Chic, Donna Summer en nog veel meer!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rich Girl in de Top 2000

Het nummer heeft in totaal twee keer in de NPO Radio 2 Top 2000 gestaan. In 1999 kwam het de lijst binnen op nummer 1668. In 2002 schoot het nummer door naar de 444e positie. In de jaren daarna keerde het niet terug in de lijst. In 2020 staan I Can’t Go For That (No Can Do) en Kiss On My List in de Top 2000. In 2021 zijn Hall & Oates wederom uit de lijst verdwenen.

(De foto boven het artikel is van het optreden van Hall & Oates op North Sea Jazz in 2019)

Ster advertentie
Ster advertentie