NPO Radio 2 Top 2000

Barbra Streisand treedt op tijdens benefietconcert in haar achtertuin

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Barbra Streisand treedt op tijdens benefietconcert in haar achtertuin

Barbra Streisand mag op 24 april alweer 78 kaarsjes uitblazen. Haar verjaardag is een mooi moment om terug te blikken op een van haar vele memorabele optredens.

In de jaren zeventig en tachtig kampt Streisand met ernstige plankenkoorts, waardoor ze nauwelijks optreedt voor publiek. Het is daarom zeer uitzonderlijk dat ze in 1986 besluit eenmalig een concert te geven voor het goede doel.

Live vanuit Malibu

Op 6 september 1986 treedt de Amerikaanse Streisand op tijdens een benefietconcert in haar achtertuin in Malibu, Californië. Met de opbrengst wordt de Streisand Foundation opgericht, die verschillende projecten steunt op het gebied van onder andere mensenrechten en natuurbehoud. Haar stem klinkt tijdens de show hemels als altijd. Haar zang wordt begeleid door slechts een paar musici, wat de intieme sfeer verhoogt. Het wordt een avond vol hoogtepunten. Tijdens het concert neemt Streisand haar live-album One Voice op. Het album wordt uiteindelijk een jaar later in 1987 uitgebracht.

Bekijk hieronder 'The Way We Were' tijdens haar benefietconcert in 1986:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

'The Way We Were' eindigde in 2019 op plek 1900 van de Top 2000. Daarnaast stond Streisand met nog zes andere nummers in de lijst, met haar hoogste notering 'Woman In Love' op plek 1115.

Foto omslag: schermafbeelding

Ster advertentie
Ster advertentie