NPO Radio 2 Top 2000

Angus Young vergezelt Guns N' Roses voor Whole Lotte Rosie in Goffertpark

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Angus Young vergezelt Guns N' Roses voor Whole Lotte Rosie in Goffertpark

In 2017 is Guns N' Roses na vele jaren weer in Nederland te zien. Fans die naar Goffertpark afreizen, weten op dat moment nog niet welke verrassing hen te wachten staat: een surprise verschijning van AC/DC-gitarist Angus Young.

Axl Rose en consorten hebben een verrassing in petto voor het Nederlandse publiek, wanneer 'een goede vriend' op het podium gevraagd wordt. Het is niemand minder dan Angus Young van AC/DC, de band waarvan de Guns N' Roses-frontman vorig jaar de met gehoorproblemen kampende zanger Brian Johnson verving. In Nijmegen speelt Angus Young mee met Whole Lotta Rosie' en 'Riff Raff - tot groot genoegen van de concertbezoekers. Misschien was deze actie een goedmakertje van Angus tegenover Axl?

Setlist vol Top 2000-klassiekers

Naast eigen meesterwerken als Patience en Sweet Child O' Mine brengt Guns N' Roses een vlammende versie ten gehore van Bond-song Live And Let Die. Het piano-outro van Claptons Layla wordt vastgeplakt aan het meeslepende November Rain en Slash speelt de sterren van de hemel met Pink Floyds Wish You Were Here. Ook volgt er een versie van Soundgardens Black Hole Sun en het hele veld buldert mee met de beroemde bewerking van Dylans Knockin' On Heaven's Door. Kijk hieronder naar de live-uitvoering van Whole Lotta Rosie. Angus speelde ook mee met Riff Raff, dat optreden vind je hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederlandse vrouw

Erg ver hoefde Angus niet te reizen om in Nijmegen te komen. Young heeft namelijk al jarenlang een huis in Nederland. De gitarist liet in 2009 een enorm huis bouwen in Aalten, Gelderland. Hij woont hier met zijn Nederlandse vrouw, Ellen van Lochem. De twee zijn getrouwd in 1980, maar Angus probeert zijn privéleven zoveel mogelijk uit de media te houden.

AC/DC in de Top 2000

In 2021 staat AC/DC zes keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Guns N' Roses haalt de band in met maar liefst elf noteringen in de lijst. Bekijk hier de hele Top 2000 van 2021.

Ster advertentie
Ster advertentie