NPO Radio 2 Top 2000

Madonna betovert de Kuip in 1987

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Madonna betovert de Kuip in 1987

In 1987 geeft de 29-jarige Madonna voor de eerste keer een optreden in Nederland. Ook in het nieuws werd daar uitgebreid bij stilgestaan.

Met hits als Like a Virgin, Material Girl en Like a Prayer werd Madonna in de jaren '80 een wereldster. Ook Nederland valt massaal voor de Amerikaanse zangeres. In 1987 geeft Madonna, op dat moment 29 jaar oud, haar eerste optredens op Nederlandse bodem, op 25 en 26 augustus in de Kuip in Rotterdam. Beide optredens zijn uitverkocht.

Who's That Girl

De twee optredens die Madonna in 1987 in de Kuip geeft, zijn onderdeel van haar Who's That Girl-tournee. Aanleidingen voor die concertreeks zijn de releases van haar album True Blue uit 1986 (met onder andere Papa Don't Preach en La Isla Bonita erop) en de soundtrack voor Who's That Girl, de film uit 1987 waarin de zangeres de hoofdrol speelt.

De NOS besteedt in 1987 uitgebreid aandacht aan de shows in het journaal. Bekijk hieronder hoe nieuwslezer Harmen Siezen over de optredens vertelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ondanks het feit dat het flink regent, weet Madonna wervelende shows neer te zetten in Rotterdam. "Betoverde Kuip bezwijkt voor Madonna", schrijft verslaggever Louis Du Moulin in Het Vrije Volk. Kijk hieronder naar de uitvoering van Lucky Star (afkomstig van haar debuutplaat uit 1983) die de zangeres in Rotterdam geeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 '80s Achtdaagse

Van a-ha tot ZZ Top, van Doe Maar tot de Dolly Dots: NPO Radio 2 staat van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 februari acht dagen lang in het teken van de ‘80s Achtdaagse met alleen maar muziek uit de jaren 80.

Ster advertentie
Ster advertentie