NPO Radio 2 Top 2000

Zo zou 'Dodenrit' van Drs. P klinken als het in 2020 was geschreven

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Zo zou 'Dodenrit' van Drs. P klinken als het in 2020 was geschreven

'Dodenrit' is een Nederlandse klassieker uit de jaren '70. Hoe zou het nummer klinken als het nu uitgebracht zou worden? WILDGROEI waagt een poging.

In ‘Dodenrit’ is een Russisch gezin in een trojka op weg naar Omsk. Tijdens dit rit worden ze achtervolgd door hongerige wolven. Om ze af te schudden voeren de ouders van het gezin telkens een van hun kinderen door ze de trojka uit te gooien. Toen Evert en Jeroen de krant opensloegen en het nieuws lazen over wolven die op verschillende plekken in het land schapen doodbijten, zette dat de twee aan het denken: ‘Hoe zou ‘Dodenrit’ nu klinken?'. Evert ging ermee aan de slag en knutselde in het weekend een nieuwe versie van het nummer in elkaar. En dat klinkt zo:

Origineel van Drs. P

Het nummer werd in 1974 uitgebracht door Drs. P, het pseudoniem van Heinz Hermann Polzer. Heinz overleed in 2015, maar zal door zijn klassieker niet vergeten worden. In 1999 staat 'Dodenrit' voor het eerst in de Top 2000 op plek 462. Ook in 2019 staat het nummer in de lijst. Wel met een iets lagere notering, namelijk op nummer 1293. Bekijk hieronder de video van 'Dodenrit'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

WILDGROEI

Je hoort Evert en Jeroen iedere maandag tussen 02:00 en 04:00 uur op NPO Radio 2 met WILDGROEI.

Foto omslag: YouTube screenshot


Ster advertentie
Ster advertentie