NPO Radio 2 Top 2000

Eric Clapton trakteert publiek op intieme versie van 'Layla'

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Eric Clapton trakteert publiek op intieme versie van 'Layla'

Derek and the Dominos scoort in 1970 een hit met het nummer 'Layla'. Gitarist en zanger van de opgeheven band, Eric Clapton, brengt hun klassieker in 2014 op intieme wijze opnieuw naar het podium.

'Layla' werd in 1970 geschreven door Clapton en zijn medebandlid Jim Gordon. Het nummer ontvangt sinds haar release in 1971 veel lovende kritieken bij critici en het publiek en scoort zelfs in twee verschillende versies een notering in de hitlijsten. De originele uitvoering van Derek and the Dominos viel destijds goed in de smaak, maar daarnaast pakt Clapton in 1992 ook een hit met zijn akoestische versie.

Planes, Trains & Eric

In 2014 brengt Eric Clapton zijn documentaire Planes, Trains & Eric uit, waarin interviews, behind-the-scenes materiaal en liveoptredens van Claptons tour in het Verre en Midden-Oosten te zien zijn. Op deze tour mocht 'Layla' natuurlijk niet ontbreken. Clapton leidt het nummer rustig in op zijn gitaar en zodra hij de herkenbare melodie inzet, horen we het publiek voorzichtig juichen. De sfeer is ingetogen, wat Clapton de kans biedt om een prachtige intieme versie van zijn grote hit op te voeren. En deze kans laat hij niet liggen.

Bekijk het liveoptreden van 'Layla' hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Eric Claptons akoestische versie van ‘Layla’ staat in 2019 op plek 340 in de Top 2000. In totaal scoort Clapton dat jaar vijf noteringen. Benieuwd naar zijn andere nummers in de lijst? Of hoe zijn muziek zich door de jaren heeft bewogen in de Top 2000? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie